Cliëntondersteuning Wmo

Cliëntondersteuning Wmo is een recht van iedere inwoner. Gemeenten hebben afspraken gemaakt welke organisaties cliëntondersteuning mogen aanbieden.

Clientondersteuning Wmo is er voor jou als je hulp nodig hebt bij de gesprekken met jouw gemeente of zorgverlener? Of wil je advies over de inzet van zorg en ondersteuning? Dan kunnen onze cliëntondersteuners jou gratis helpen met informatie, advies en ondersteuning. Ook als je 24 uurs zorg in de nabijheid nodig hebt. Want in dat geval kunnen wij helpen een Wlz-indicatie voor je aan te vragen bij het CIZ. Het aanvragen van een Wlz-indicatie valt dan nog wel onder cliëntondersteuning Wmo. En zodra er een indicatie wordt toegekend kunnen wij je verder ondersteunen vanuit cliëntondersteuning Wlz. Hoe fijn is dat! Want je kunt in dat geval gebruik blijven maken van jouw eigen cliëntondersteuner.

Cliëntondersteuning Wmo

Met welk soort vragen kunt u bij ons terecht?

  • Wat is een passende woonplek voor mijn dochter? Wat moeten we allemaal regelen zodat ze binnenkort naar deze plek kan verhuizen?
  • Ik draag de zorg voor iemand in mijn gezin, maar hij heeft steeds meer zorg nodig. Ik houd geen tijd meer over voor mijnzelf. Hoe krijg ik hier weer vat op?
  • Door een ongeluk kan ik niet alles meer. Hoe geef ik weer vorm aan mijn leven?
  • Wmo. Wlz, ZVW, PGB, ZIN. Termen die ik (van de gemeente of een verwijzende instantie) gehoord heb. Maar wat betekent dit eigenlijk? Wat is op mij van toepassing en wie legt mij dit uit?
  • Hoe kan ik de begeleiding vinden die bij mij past, en regelen dat deze begeleiding wordt opgestart?
  • Mijn kind wordt binnenkort 18 jaar en heeft zorg nodig. Wat veranderd er allemaal en wat moet ik regelen?
  • We hebben een gesprek met de gemeente over ondersteuningsmogelijkheden. Hoe verloopt dit gesprek. Hoe bereid ik mij hierop voor? Het is fijn als er ook een onafhankelijk persoon meegaat.
  • Hoe regel ik mijn geldzaken? Ik vind het moeilijk om overzicht te houden.
  • De zorg voor mijn moeder wordt te zwaar. Kan ik hulp krijgen bij het aanvragen van een Wlz-indicatie?

Gemeenten waarmee wij afspraken hebben

Thuis in Cliëntondersteuning is op het gebied van Wmo werkzaam in de volgende gemeenten:

Staat jouw gemeente hier niet tussen? Vraag dan bij jouw eigen gemeente of je ons alsnog mag inschakelen. Is dit niet mogelijk, neem dan een kijkje op de pagina mantelzorgmakelaar.

Thuisinmantelzorg.nl, JeanetKraaij-Zorgregelaar.nl en Wlzclientondersteuning.nl zijn onderdeel van de organisatie Thuis in Cliëntondersteuning

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met:

Bel of mail ons:
Telefoon: 085 303 29 85 (algemeen nummer Thuis in Clientondersteuning)
email: via ons contactformulier

Skip to content