Over Thuis in Cliëntondersteuning

Thuis in Cliëntondersteuning is ontstaan door een intensieve samenwerking tussen Jeanet Kraaij en Nienke Boekhout. Zij bieden onafhankelijke cliëntondersteuning en zijn al jaren werkzaam in de zorgsector.

Onafhankelijke Cliëntondersteuning

Thuis in clientondersteuning is nu de overkoepelende organisatie voor onafhankelijke cliëntondersteuning. Daaronder zullen in de toekomst een aantal websites vallen. ThuisinMantelzorg.nl en Jeanetkraaij-zorgregelaar.nl zijn op dit moment nog de eigen ondernemingen van respectievelijk Nienke en Jeanet. Daarnaast valt Wlzcliëntondersteuning.nl onder een eerder afgesloten gezamelijke maatschap. Maar nu al is het zo dat binnen de verschillende onderdelen éénzelfde team aan onafhankelijke cliëntondersteuners actief is. En in de toekomst zullen alle activiteiten worden gebundeld in de nieuwe organisatie Thuis in Cliëntondersteuning.

Jeanet Kraaij

Foto van clientondersteuner Jeanet Kraaijj

ingewikkelde wetten en regelgeving rondom de zorg

Jeanet Kraaij verbaasde zich steeds vaker over de ingewikkelde wetten en regelgeving rondom zorg en mantelzorg in Nederland. Want als mensen een zorgvraag hebben, worden ze vaak van het kastje naar de muur gestuurd. En dat kunnen ze er op dat moment net even niet bij hebben. Maar ook Nienke Boekhout werd door haar persoonlijke ervaring als mantelzorger geïnspireerd dat het toch echt anders moet en kan. Dat was voor ons beiden de motivatie om de Post-HBO opleiding Mantelzorgmakelaar te gaan volgen. Jeanet in 2010 en Nienke in 2012. Wij beiden hebben er direct voor gekozen om de dienstverlening als onafhankelijk professional aan te gaan bieden. Omdat we er beiden van overtuigd zijn dat dit maakt dat we volledig onafhankelijk ons werk kunnen doen.

Nienke Boekhout

Nienke Boekhout

Intensieve samenwerking in een maatschap

Al vanaf het moment dat Nienke als zelfstandige startte was er een intensieve samenwerking. En in 2016 kreeg dit een officiële status. Vanaf dat moment zijn wij, met onze maatschap, de eerste overeenkomst aangegaan met Zorgkantoor Zilveren Kruis. Het leveren van onafhankelijke cliëntondersteuning Wlz onder de naam WlzCliëntondersteuning.nl.
Nu 2020 hebben we overeenkomsten met vier Zorgkantoren en hebben we één medewerker in loondienst. Daarnaast werken we samen met een gedreven team zelfstandig cliëntondersteuners in de gecontracteerde regio’s. (bekijk de kaart hieronder).Vanaf 1 januari 2020 gaan we nog een stap verder en voegen we ook onze eigen bedrijven Jeanet Kraaij Zorgregelaar en Thuis in Mantelzorg samen onder de maatschap. Dat betekent dat ook de overeenkomsten onafhankelijke cliëntondersteuning Wmo en mantelzorgmakelaar vanaf dat moment gaan vallen onder de gezamenlijke maatschap.
Skip to content