Mantelzorg

Mantelzorg kosten en vergoedingen

Mantelzorg kosten en vergoedingen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de kosten, die u voor mij als mantelzorgmakelaar maakt, te vergoeden

Mantelzorg kosten en vergoedingen

Thuis in Clientondersteuning speelt in op de huidige ontwikkelingen in de zorgwetgeving. Gemeenten en zorgverzekeraars nemen delen van de AWBZ over. Daarmee verandert uw recht op zorg. U moet vaker zelf op zoek naar oplossingen. Welke mogelijkheden zijn er nog wél? En waar vindt u deze? Wij van Thuis in Clientondersteuning helpen u hierin op weg. Steeds meer zorgverzekeraars zien dat en vergoeden de dienstverlening van de mantelzorgmakelaar.

Maar er zijn meer mogelijkheden.

Uw aanvullende verzekering

De volgende zorgverzekeraars vergoeden de inzet van een mantelzorgmakelaar vanuit een aanvullend zorgverzekeringspakket: VGZ, De Friesland, CZ (basisverzekering), Menzis, PMA, Univé, Salland (ZorgDirect), HollandZorg, Turien&Co (VGZ en ASR), United Consumers, ZEKUR (Univé), IAK Verzekeringen, IZA gezondsamen, IZZ, de Amersfoortse, Zilveren Kruis en het collectief van de Unie KBO. Sommige verzekeraars beoordelen vooraf via hun telefonische helpdesk of u voor hulp van de mantelzorgmakelaar in aanmerking komt. Voor een volledig overzicht, klik hier. Uiteraard kunt u bij vragen ook contact met mij opnemen.

Eventuele werkgevers collectieven zoals bijvoorbeeld de gemeente-polissen en zorgprofessionals-polissen zijn hier niet in meegenomen. Hebt u een collectiviteitsverzekering, informeer dan bij uw verzekeraar of de inzet van de mantelzorgmakelaar wordt vergoed.

Uw werkgever

Als u mantelzorg combineert met een betaalde baan, informeer dan bij uw werkgever naar een eventuele vergoeding. De inzet van de mantelzorgmakelaar leidt vaak tot preventie en reductie van het ziekteverzuim. Uw werkgevers heeft daar immers ook belang bij. Een vergoeding is in ieder geval mogelijk wanneer u te maken krijgt met een bedrijfsarts die werkzaam is via Immediator.

Het persoonsgebonden budget

U kunt de dienstverlening van Thuis in Clientondersteuning ook betalen uit het verantwoordingsvrije bedrag van uw PGB. Ook in 2020 blijft dit tot de mogelijkheden behoren. In een aantal gemeenten kunt u een PGB aanvragen voor de ondersteuning door onze onafhankelijke clientondersteuners.

De Fryske Marren en Zeewolde

Een aantal gemeenten in Nederland vergoedt de kosten van de mantelzorgmakelaar uit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Woont u in de gemeente De Fryske Marren of in de gemeente Zeewolde? Dan kunt u kosteloos gebruik maken van de diensten van Thuis in Clientondersteuning. Wilt u hier meer over weten, neemt u dan contact met ons op.

Bent u particulier en kunt u geen aanspraak maken op welke vergoeding dan ook?

Ook dan kunt u gebruik maken van Thuis in Clientondersteuning.
Dan geldt ons uurtarief van € 62,00 exclusief BTW. Bij een afstand van meer dan 20 km enkele reis, brengen wij € 0,19 per km in rekening.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor u?
Wij nodigen u uit contact op te nemen voor een vrijblijvend gesprek.

Previous ArticleNext Article
Skip to content